Två veckors leveranstid!
Produkt bild Studentmössa i Uppsalamodell

Studentmössa i Uppsalamodell

Gör din examensdag oförglömlig med Vasastudents anpassningsbara Uppsala-modell! Vår studentmössa, av högsta kvalitet, kombinerar tidlös elegans med möjligheten till personlig anpassning. På detta sätt kan du skapa en mössa som firar din unika resa och dina akademiska framgångar.

Fri Frakt
Snabb Leverans
Egen Design
Svensk tillverkning

Få en helt unik studentmössa - Snabbt & enkelt

1
Välj design
2
Välj storlek
3
Leverans inom 1-2 veckor
Hur väljer jag rätt storlek på min studentmössa?

På Vasastudent har vi skapat en enkel videoguide som visar hur du tar dina mått korrekt. Dessutom erbjuder vi ett skalenligt, nedladdningsbart måttband som du kan skriva ut hemma, vilket följer den standardmåtts tabell som används för studentmössor.

Hur lång är leveranstiden för en studentmössa?
Tack vare vår egentillverkning i Sverige kan vi stolt erbjuda Sveriges snabbaste leveranstid. Din unikt designade studentmössa levereras inom 2 veckor från beställningsdatum.
Kan jag anpassa designen på min studentmössa?
Absolut! Vi erbjuder helt anpassningsbara studentmössor där du kan välja allt från färger och text till emblem, material och mössans form, för att skapa en mössa som är 100% unik och personlig.
Vad kostar en studentmössa?
Våra studentmössor börjar från 580 kr för enklare modeller, med ett maxpris på 1299 kr för fullständigt anpassade mössor. I maxpriset ingår även en elegant förvaringsbox och en dustbag.
Hur tar jag hand om min studentmössa efter examen?
För att din mössa ska förbli i bästa skick rekommenderar vi förvaring i den medföljande mössasken eller tygpåsen, på en plats skyddad från damm och direkt solljus. Vårt studentpaket inkluderar både en förvaringsbox och en dustbag för långvarig och säker förvaring.
Kan jag returnera eller byta min studentmössa om den inte passar?
Eftersom alla våra mössor är skräddarsydda efter individuella mått och designval, erbjuder vi inte ånger- eller returrätt såvida inte felet beror på oss. Vi strävar efter att alltid leverera perfektion baserat på dina angivna specifikationer.
Hur lång tid i förväg bör jag beställa min studentmössa?
För att säkerställa att du får din mössa i tid för din stora dag, rekommenderar vi att du beställer den med god marginal. Normal leveranstid är 2 veckor, men tänk på att detta kan förlängas under högsäsong närmare examensperioden.
Kan jag lägga till personliga meddelanden eller citat på min mössa?
Ja, vi erbjuder möjligheten att göra din studentmössa ännu mer personlig genom att brodera in ditt namn, valfri text eller citat, datum, eller välja bland olika emblem på både mössan och bandet.

Vasastudents klassiska Uppsala-modell av studentmössa utmärker sig genom sin svarta strimmel, vita kulle av finaste sammet, äkta läderrem och ett blågult foder. Kokarden, som är placerad framtill på mössan, är traditionellt gul med blå mitt och återspeglar den rika historien och traditionen bakom Uppsala-universitetets studentliv. Hos oss får du möjligheten att personifiera din Uppsala-modell så att den speglar just din personlighet och dina akademiska bedrifter.

Varför en studentmössa av Uppsala-modell?

Uppsala-modellen har djupa rötter i svensk studenttradition, där den ursprungligen användes som ett tecken på tillhörighet till studentkåren och senare som en symbol för avlagd studentexamen. Denna tradition började ta form under 1840-talet och fick officiell status vid studentmötet i Köpenhamn 1845. Uppsala-modellen är även känd som en pionjär för jämställdhet inom akademiska traditioner, där den vita studentmössan blev ett unisexplagg efter en offentlig demonstration av kvinnliga studenter 1892.

Utseende på en Uppsala studentmössa

Den distinkta Uppsala-modellen av studentmössa erbjuder en elegant svart strimmel och en vit kulle av sammet, vilket ger en klassisk och stilren look. Hattremmen, tillverkad av äkta läder, tillför en lyxig känsla och hållbarhet, medan det blågula fodret speglar de svenska nationella färgerna. Kokarden, med sin traditionella gula och blåa färgsättning, symboliserar stolthet och tillhörighet till Uppsala-universitetets anrika studentkultur.

Anpassningsbara detaljer

Skapa en studentmössa som är helt unik för dig genom att anpassa:

  • Emblem: Lägg till personlig brodyr på mössans ovansida, välj bland våra yrkes symboler eller landskap eller andra betydelsefulla motiv.
  • Mössband: Välj bland svart, vitt eller mössband i någon av våra populära färger.
  • Strimma: Välj övre eller nedre strimma i en färg som representerar ditt program eller något som har en speciell betydelse för dig.
  • Kokard: Välj bland fyra populära kokarder med stenar i olika färger för att matcha din mössas design, favoritfärg eller efter din program.
  • Skärm: Välj blank eller matt skärm med eller utan matchande färgstrimma.
  • Foder: Välj bland våra populära färger & flaggor från hela världen.
  • Innerrem: Välj vårt standard band för stabilitet och komfort eller läderrem för extra komfort & lyxigare känsla.
  • Foder: Anpassa mössans inre med en flagga eller en färg som har en speciell betydelse för dig, perfekt för att lägga till en dold personlig touch.
  • Text fram & bak: Gör din mössa ännu mer personlig med brodyr av ditt namn, ett citat eller något annat som är viktigt för dig på både fram & baksida.

Kvalitet & Komfort

Våra studentmössor är tillverkade av högkvalitativa material som inte bara ser bra ut utan också är bekväma. Mössan finns i 10 storlekar och du väljer lätt rätt storlek med hjälp av vår storleksguide.

Designa enkelt i 3D

Med vårt intuitiva designverktyg är det enkelt att skapa din unika studentmössa. Gör ditt val och se resultatet i realtid tills du är nöjd & redo att beställa.

Designa & beställ din egen studentmössa redan idag!

Skapa en studentmössa som står ut och firar din unika resa och prestationer. Våra studentmössor är anpassningsbara med din egen design och erbjuder oändliga möjligheter att anpassa och personifiera din mössa, så att du kan bära den med stolthet på din examensdag och som ett varaktigt minne av dina studieår.

Beställ din skräddarsydda studentmössa idag och gör dig redo inför en av ditt livs mest minnesvärda dagar.